ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ 10% ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΑΓΟΡΑ.
Αρχική / Ομορφιά / Η ιστορία της Germaine de Capuccini

Η ιστορία της Germaine de Capuccini

Η ιστορία της Germaine de Capuccini

Η εταιρεία Germaine de Capuccini ιδρύθηκε το 1964 και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της κοσμετολογίας. Δημιουργός της είναι μια αισθητικός η οποία ήθελε να αναδείξει τις  ικανότητες που έχει το επάγγελμα της με την χρήση των σωστών προϊόντων. Όλα αυτά τα χρόνια η εταιρεία αυτή κρατάει  αναλλοίωτες τις αξίες τις, τον επαγγελματισμό, την ποιότητα και την καινοτομία της. Σήμερα είναι ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στον τομέα της περιποίησης της επιδερμίδας παγκοσμίως, η # 1 επαγγελματική επωνυμία περιποίησης επιδερμίδας στην Ισπανία και την Ιταλία και η οποία δραστηριοποιείται σε 20.000 spa, κέντρα ομορφιάς και κλινικές σε πάνω από 80 χώρες. Συστατικά υψηλής ποιότητας χρησιμοποιούνται στα προϊόντα Germaine de Capuccini για να επιφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Με μια ομάδα περισσότερων από 300 επαγγελματιών που εργάζονται σε ένα προηγμένο εργαστήριο στην Ευρώπη, κάθε προϊόν και θεραπεία υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους αποτελεσματικότητας για να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα των προτύπων και η αποτελεσματικότητά τους.

 

Για όλους εσάς λοιπόν που μας ρωτάτε και θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Germaine de Capuccini γράφτηκε αυτό το άρθρο, με πολλή αγάπη!

Ιδρύτρια της εταιρείας, ήταν η Carmen Vidal

 

 

Αισθητικός, γεννημένη το 1915 πρωτοπόρος της εποχής της. Κατάγεται από μια Ισπανική οικογένεια στην Αλγερία. Οι γυναίκες αυτής της χώρας, της έμαθαν τον τρόπο να παρασκευάζει τα πρώτα της φυσικά καλλυντικά προϊόντα και την εμπότισαν με το πάθος για την ομορφιά και την αισθητική που σημάδεψε όλη της τη ζωή. Η Γαλλία, ο τόπος γέννησης των καλλυντικών, ήταν η χώρα όπου μπορούσε να τελειοποιήσει τις γνώσεις της πάνω στην αισθητική, στην κοσμετολογία και στις συνταγές. Η Carmen Vidal πάντα αισθανόταν ότι η Ισπανία ήταν το πραγματικό της σπίτι: ήταν εκεί που παντρεύτηκε, που μεγάλωσε τα παιδιά της και που άνοιξε το πρώτο της Ινστιτούτο Αισθητικής από όπου γεννήθηκε η Germaine de Capuccini. Ένιωθε την ανάγκη να δημιουργήσει νέους τρόπους περιποίησης του δέρματος και αυτή η ανάγκη ανταμείφθηκε στο έπακρο από τους συναδέλφους της οι οποίοι την υποστήριζαν. Το πάθος που η Carmen Vidal αισθάνθηκε για την ομορφιά ήταν καθοριστικό, σε συνδυασμό με τον επιχειρηματικό και οραματιστικό της χαρακτήρα, δρομολόγησε από το 1983 την εταιρεία να αρχίσει να επεκτείνει τη φιλοσοφία της και την αποκλειστική τεχνογνωσία της στις πέντε ηπείρους. Μεταξύ των πρώτων χωρών που επωφελήθηκαν από τις θεραπείες της εταιρείας ήταν η Βενεζουέλα και το Χονγκ Κονγκ, των οποίων οι διανομείς εξακολουθούν να συνεργάζονται με την εταιρεία για από περισσότερα από 20 χρόνια.

 

Επί του παρόντος, η Germaine de Capuccini είναι παρούσα σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο μέσω επαγγελματικών εταιρειών περιποίησης της επιδερμίδας που αναπτύσσουν τις δραστηριότητές τους, αντιπροσωπεύοντας μία από τις σημαντικότερες επαγγελματικές μάρκες περιποίησης της επιδερμίδας. Αυτή η διεθνοποίηση αποτέλεσε πρόκληση για την εταιρεία, η οποία έπρεπε να προσαρμόσει τις φόρμουλές της και να δημιουργήσει μια τέτοια δομή ώστε να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε μορφές τυπικών και / ή νομικών αναγκών που απαιτούνται από τις κυβερνήσεις των χωρών στις οποίες εξάγει.

Από τον Καναδά και τη Νότια Αφρική στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, από τη Χιλή μέσω Ιαπωνίας στη Ρωσία, μπορείτε να βρείτε καινοτόμες επαγγελματικές θεραπείες με αποκλειστικές μεθόδους εφαρμογής, όπως η μέθοδος Kirei, και αποτελεσματικά προϊόντα για συντήρηση στο σπίτι.

 

Η ιστορία του ονόματος ‘Germaine de Capuccini

 

Η Carmen Vidal πάντα ήθελε η εταιρεία που θα ίδρυε να έχει το δικό της όνομα: Carmen Vidal. Ωστόσο, ονειρευόταν διεθνή αναγνώριση των προϊόντων της και αυτό την οδήγησε στην αναζήτηση ενός ονόματος που θα έμενε χαραγμένο σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, ενώ συγχρόνως ήθελε να αποφύγει προβλήματα κατοχύρωσης του εμπορικού σήματος. Το όνομα Germain της έφερνε ξανά στο μυαλό μνήμες από την Γαλλία, την χώρα στην οποία γεννήθηκε και την γλώσσα της οποίας χρησιμοποίησε στις σπουδές στην Αισθητική. Η λέξη Capuccini εμφανίστηκε μετά από μεγάλη έρευνα μεταξύ ονομάτων που θα της επέτρεπαν να επιτύχει το στόχο της δημιουργίας μίας διεθνούς φίρμας. Αργότερα, μετά από τριάντα χρόνια, τα άτομα που αποτελούν τη Germaine de Capuccini, θέλησαν να αποδώσουν φόρο τιμής στην ιδρύτρια, δίνοντας το όνομά της σ’ ένα από τα καινοτομικά προϊόντα της εταιρείας: CARMEN VIDAL. είναι το πρώτο αποκλειστικό άρωμα για Ινστιτούτα Αισθητικής της Germaine de Capuccini.

Ο «κύκνος» σχεδιάστηκε από την Carmen Vidal και συμβολίζει αντιπροσωπευτηκά τα καλλυντικά προϊόντα Germaine de Capuccini που παρέχουν: κομψότητα, γαλήνη, ομορφιά, καθαρότητα. Ο «κύκνος» έχει γίνει ένα από τα πιο βραβευμένα και αξιόλογα κληροδοτήματα της επιχείρησης. Ένα σύμβολο που έχει εξελιχθεί γραφικά τα τελευταία χρόνια και έχει περάσει τα σύνορα περισσότερων από 80 χωρών.

 

H εταιρεία δεσμεύεται για την καλύτερη:

  1. Ποιότητα στις υπηρεσίες, καινοτομία, ασφάλεια και την υψηλότερη εγγύηση αποτελεσματικότητας.
  2. Στήριξη στον επαγγελματικό τομέα, επέκταση και βελτίωση της εικόνας της.
  3. Επαγγελματική, υποστήριξη πωλήσεων και διαχείρισης για τους πελάτες της.
  4. Περιβαλλοντολογική υπευθυνότητα: χωρίς πειράματα σε ζώα. Μεγάλη φροντίδα στη διάθεση των υπολειμμάτων με τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών και σύμφωνα πάντα με τις πιο επακριβείς νομικές απαιτήσεις κάθε χώρας που εξάγει.

 

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας Germaine de Capuccini

 

Το εργοστάσιο στο Alcoy (Alicante) που είναι πάνω από 11.000m2 έχει:

  1. Ένα τεχνικό Τμήμα χωρισμένο σε τρεις τομείς: Τομέας Έρευνας και Ανάπτυξης, Φυσικό-Χημικός Τομέας Μικροβιολογικού Ελέγχου Ποιότητας και Τομέας Εκπαίδευσης και Αποτελεσματικότητας Προϊόντων, στους οποίους μια ομάδα επαγγελματιών με υψηλά προσόντα συνεισφέρουν σταθερά για να διασφαλίσουν την καινοτομία, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα σε κάθε προϊόν της Germaine de Capuccini, σύμφωνα πάντα με το Ευρωπαϊκό GLP (Good Laboratory Practices).
  2. Μεγάλες αίθουσες παραγωγής και συσκευασίας, εξοπλισμένες με μηχανήματα προηγμένης τεχνολογίας μέσα στις οποίες (όπως κάνουμε και στους υπόλοιπους χώρους) συμμορφώνεται το GMP (Good Manufacturing Practices), μια Ευρωπαϊκή ρύθμιση που είναι υποχρεωτική για τις φαρμακευτικές βιομηχανίες αν και δεν είναι αναγκαστική για τις βιομηχανίες καλλυντικών. Αυτό επιτρέπει την εταιρεία να ικανοποιεί τις πιο επακριβείς απαιτήσεις ασφάλειας και ποιότητας.
  3. Όταν ολοκληρωθεί η παραγωγική διαδικασία, ένα κλειστό κυκλικό σύστημα καθαρισμού, ονομαζόμενο CIP (Cleaning in Place), φροντίζει για τον καθαρισμό και την απολύμανση, όλων των μηχανημάτων ανάμιξης, των μηχανημάτων τήξης, των σωληνώσεων και των εξαρτημάτων, διασφαλίζοντας έτσι ότι είναι σε τέλεια κατάσταση για την επόμενη παρτίδα παραγωγής.
  4. Το Τμήμα Εγγύησης Ποιότητας, είναι επιφορτισμένο με την επίβλεψη της ποιότητας στα διάφορα στάδια και στοιχεία, που είναι υψηλής σημασίας για την τελική ποιότητα του προϊόντος.
  5. Ο Τομέας Αποστολής και Διανομής που με ηλεκτρονικό εξοπλισμό και αυτοματοποιημένο σύστημα επιλογής προϊόντων, δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρει γρήγορες και αποτελεσματικές υπηρεσίες σε πελάτες που βρίσκονται σε περισσότερες από 55 χώρες.
  6. Ένα μεγάλος τομέας διαχείρισης και διοίκησης που αποτελείται από διάφορα τμήματα: Ανώτερη διαχείριση, διοίκηση, οικονομικά, πωλήσεις, διεθνές τμήμα, ηλεκτρονικό, marketing, επικοινωνίας, κ.τ.λ.

Ιστορικές ημερομηνίες της Germaine de Capuccini

 

1964: Άνοιξε το Ινστιτούτο Dermabel στο Alcoy (Alicante). Στα επόμενα χρόνια, η Carmen Vidal διατήρησε το Dermabel σαν Ινστιτούτο Αισθητικής και μετέφερε την κατασκευαστική διαδικασία πρώτα στην οδό San Gregorio και κατόπιν στο San Jose.

1975: Το πρώτο εργοστάσιο με μεγάλα εργαστήρια και ξεχωριστές αίθουσες κατασκευής και συσκευασίας, γραφεία και αποθήκες, εγκατεστημένο στο Carretera de la Riba.

1978: Δημιουργήθηκε η εταιρεία Germaine de Capuccini S.A.

1979: Εγκαίνια του πρώτου γραφείου της εταιρείας στη Βαρκελώνη.

1982: Η Germaine de Capuccini εγκαταστάθηκε εκεί όπου βρίσκονται ακόμη τα κεντρικά κτίριά της, στο Carretera de Alicante.

1986 και 1987: Ξεκίνημα των υποκαταστημάτων στη Βαρκελώνη και στη Μαδρίτη, αντίστοιχα.

Μεταξύ του 1988 και 1989 έγιναν πολλές επεκτάσεις στις κεντρικές εγκαταστάσεις: κτίστηκε μια τετραώροφη αποθήκη, προστέθηκε ένας όροφος παραπάνω για γραφεία στο κυρίως κτίριο, ανακαινίστηκαν ο τομέας των εργαστηρίων και της συσκευασίας.

1991: Αγορά ενός γειτονικού κτιρίου για μελλοντική επέκταση που γινόταν όλο και πιο απαραίτητη.

1992: Η εταιρεία πέτυχε μια υψηλού επιπέδου μηχανογράφηση, με κομπιούτερ αντάξια των τμημάτων και των γραφείων της εταιρείας.

Μεταξύ του 1996 και 1998, έγιναν πολλές επεκτάσεις για τη δημιουργία μεγαλύτερων εργασιακών χώρων και την προσαρμογή τους στις απαιτήσει του GMP (Good Manufacturing Practices): ειδικές απομονωμένες αίθουσες συσκευασίας, εγκατεστημένες ακριβώς κάτω από την νέα αίθουσα κατασκευής, μηχανογραφημένες και αυτοματοποιημένες υπηρεσίες αποθήκευσης, κ.τ.λ.

 

Βραβεία που αποδόθηκαν στην Germaine de Capuccini

 

Beauty Shortlist Awards – παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τα προϊόντα που έχουν βραβευθεί:

Αυτή λοιπόν είναι η Germaine de Capuccini, η κορυφαία εταιρεία περιποίησης της επιδερμίδας.

Έχετε απορίες; Ρωτήστε τους ειδικούς

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Happy Women’s Day με 5 γυναικεία μυστικά ομορφιάς
Υπηρεσίες & Ομορφιά 06 Μαρ 2020

Happy Women’s Day με 5 γυναικεία μυστικά ομορφιάς

Σήμερα θα αποκαλύψουμε τα 5 basic μυστικά ομορφιάς που θα μας κάνουν να λάμψουμε εύκολα και γρήγορα χωρίς πολλά χρήματα στις 8 του Μάρτη που δικαιωματικά η ημέρα my beauties μας ανήκει! Αλλά, ας τα πάρουμε ένα – ένα...

Τα οφέλη της βιταμίνης C στο σώμα μας
Ομορφιά 03 Φεβ 2020

Τα οφέλη της βιταμίνης C στο σώμα μας

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει την βιταμίνη C με το κρυολόγημα και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Ωστόσο όσο απαραίτητη είναι για το εσωτερικό του οργανισμού μας, τόσο ανάγκη την έχει και η επιδερμίδα του προσώπου αλλά και του σώματος μας.

Τα 10 προϊόντα που δεν πρέπει να χάσετε φέτος στις χειμερινές εκπτώσεις!
Ομορφιά 16 Ιαν 2020

Τα 10 προϊόντα που δεν πρέπει να χάσετε φέτος στις χειμερινές εκπτώσεις!

Ψάχνετε τις καλύτερες προσφορές μέσα στις χειμερινές εκπτώσεις; Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τα προϊόντα on sale που οι περισσότερες έχετε ανάγκη αυτούς του κρύους μήνες του χειμώνα.

Τι είναι η φωτοθεραπεία με μάσκα LED
Υπηρεσίες & Ομορφιά 16 Δεκ 2019

Τι είναι η φωτοθεραπεία με μάσκα LED

Όλη η ενέργεια του φωτός κατευθείαν στην επιδερμίδα σας. Πρόκειται για την πρωτοποριακή Φωτοβιολογική θεραπεία για αναγέννηση της επιδερμίδας που προσφέρει μια νέα διάσταση στις επαγγελματικές θεραπείες προσώπου, με την εγγύηση της Germaine de Capuccini.

Χριστουγεννιάτικα Νύχια
Ομορφιά 10 Δεκ 2019

Χριστουγεννιάτικα Νύχια

Ε! λοιπόν, η μόδα στα νύχια διαρκώς αλλάζει και εμείς ούσες «μοδάτες» επιλέγουμε να ακολουθήσουμε σε εορταστικές περιόδους την λεγόμενη τάση της μόδας!

Βαθύς καθαρισμός προσώπου
Υπηρεσίες & Ομορφιά 02 Νοέ 2019

Βαθύς καθαρισμός προσώπου

Θέλεις να κάνεις βαθύ καθαρισμό προσώπου αλλά έχεις απορίες; Αυτό το άρθρο είναι για εσένα!