ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ 10% ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΑΓΟΡΑ.
Αρχική / Visit / Εταιρική Ευθύνη

Εταιρική Ευθύνη

IDOLO - ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η εταιρεία Idolo με το Idolo Spa, ένα επαγγελματικό day spa, παρέχει όλες τις υπηρεσίες ομορφιάς και αναζωογόνησης μέσω προηγμένων τεχνολογιών με μέγιστο αίσθημα σεβασμού στη κοινωνία και το περιβάλλον. Από την πρώτη κιόλας ημέρα της λειτουργίας της είναι εμφανής η κοινωνική της ευαισθησία, καθώς επίσης και οι υψηλές ηθικές αξίες από τις οποίες διέπεται.

Στο Idolo στηρίζουμε ενεργά το «Άλμα Ζωής»!

Το 1988 ιδρύθηκε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, του οποίου όλα τα μέλη έχουν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού. Μερικοί από τους βασικούς στόχους του σωματείου αποτελούν η ψυχοκοινωνική στήριξη, η ενημέρωση των γυναικών για τις μεθόδους πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και των δικαιωμάτων τους, καθώς επίσης και η οργανωμένη αλληλοβοήθεια.

ΧΑΡΙΣΕ ΔΥΝΑΜΗ!

 • Τηλέφωνα Επικοινωνίας: (210) 4180006, (210) 8815444
 • Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης: (210) 8253253
 • Φαξ: 2104180016

GERMAINE DE CAPUCCINI

Στα Ιdolo χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τις θεραπείες και τα προϊόντα της κορυφαίας ισπανικής εταιρείας Germaine de Capuccini. Αποτελεί μία παγκοσμίου φήμης εταιρεία, η φιλοσοφία της οποίας χαρακτηρίζεται από περιβαλλοντική συνείδηση και υψηλό επίπεδο κοινωνικής δέσμευσης.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ERF (Family Responsible Employer)

Το 2007, η Germaine de Capuccini αποκτά την πιστοποίηση του υπεύθυνου εργοδότη της οικογένειας, για την ανάπτυξη μέτρων στο προσωπικό της, υπέρ της συνύπαρξης της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή. Είναι η πρώτη ισπανική εταιρεία που κατέκτησε αυτή την πιστοποίηση.

Ένα από τα μέτρα που εφαρμόζει η Germaine de Capuccini είναι η επέκταση των αδειών μητρότητας και πατρότητας, βελτιώνοντας τους όρους της ισχύουσας νομοθεσίας. Μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, εφαρμόζει το ευρωπαϊκό χρονοδιάγραμμα που έχει θεσπιστεί από το 1991. Επιπλέον, παρέχει την δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο χρονοδιάγραμμα.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ

Στην κοινωνική της δέσμευση, η Germaine de Capuccini συνεργάζεται με το Ίδρυμα Αλληλεγγύης Κατά του Καρκίνου «Sandra Ibarra», μέσω της θεραπείας για το στήθος Repelenish & Lift Bust, από την σεριά Perfect Forms. Η εταιρεία δωρίζει 5 ευρώ στο ίδρυμα για κάθεμια αγορά αυτού του προϊόντος.

Επίσης, είναι μία από τις εταιρείες που αποτελεί μαζί με περισσότερες από δέκα εταιρείες, τον σύλλογο STANPA. Ο STANPA (Εθνικός Σύλλογος Αρωματοποιίας και Καλλυντικών), στοχεύει στην υλοποίηση του διεθνούς προγράμματος “Look Good, Feel Better”, για την υποστήριξη γυναικών με καρκίνο.

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ GMP (Good Manufacturing Practices)

Toν Ιούλιο του 2009 και μετά τον έλεγχο που διενερήθηκε, διαπιστώθηκε ότι η Germaine de Capuccini συμφωνεί με τις αρχές και τα κριτήρια των κατευθυντήριων γραμμών για τις ορθές πρακτικές παρασκευής των καλλυντικών προϊόντων (GMPC), που εκδόθηκε από το συμβούλιο της Ευρώπης. Πιστοποιήθηκε για την εφαρμογή των ορθών πρακτικών παρασκευής καλλυντικών προϊόντων ενισχυμένης ποιότητας, καθώς και την εφαρμογή βελτιωμένων διαδικασιών παραγωγής. Εώς σήμερα η ευρωπαϊκή πιστοποίηση GMP, δεν είναι υποχρεωτική για τις εταιρείες, αν και θέτει την ποιότητα του συστήματος κατασκευής καλλυντικών προϊόντων σε επίπεδο ίσο με την ποιότητα της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

 

 ΧΡΗΣΗ ΓΡΑΦΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (BRAILLE) ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Προκειμένου να συμβάλει στην ενσωμάτωση των ανθρώπων με οπτική αναπηρία και να βοηθήσει στην προσωπική τους αυτονομία, η Germaine de Capuccini χρησιμοποιεί το ειδικό σύστημα ανάγνωσης και γραφής Braille στη συσκευασία των περισσότερων προϊόντων της. Λόγω της παγκόσμιας αναγνώρισης της επιχείρησης, η οποία είναι παρούσα σε περισσότερες από 90 χώρες σε όλο τον κόσμο, η εκτύπωση του αλφαβήτου Braille γίνεται όχι μόνο στα ισπανικά, αλλά και στα αγγλικά. Αυτή η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τα στελέχη της ONCE (Ισπανική Εθνική Ένωση για τους Τυφλούς).

Η εταιρεία για να κοινοποιήσει την πρωτοβουλία πραγματοποίησε την ίδια χρονιά ενημερωτική εκστρατεία στα επαγγελματικά περιοδικά του τομέα και στα τοπικά και επαρχιακά μέσα ενημέρωσης των πόλεων Alcoy και Alicante. Ωστόσο, η συμβολή της Germaine de Capuccini δεν τελειώνει εδώ. Το 2000 συμμετείχε για τρεις μήνες σε ένα πρόγραμμα ομορφιάς του Radio ONCE, στο οποίο επαγγελματίες της εταιρείας έδωσαν συμβουλές για την εξειδικευμένη φροντίδα του δέρματος.

Η Germaine de Capuccini είναι η πρώτη εταιρεία του επαγγελματικού τομέα φροντίδας δέρματος που χρησιμοποιεί το σύστημα Braille στη συσκευασία των προϊόντων της και μάλιστα άρχισε να το χρησιμοποιεί πριν καν το πραγματοποιήσει η φαρμακευτική βιομηχανία.

Η πρωτοβουλία αυτή ανταμείφθηκε με την αναγνώριση της Διοικητικής Διεύθυνσης του ONCE Alicante με τη μορφή αναμνηστικής πλάκας για την επιχείρηση, σε εκδήλωση που γιόρτασε τον Ιανουάριο του 2009.

 

BLACK ECONOMIC EMPOWERMENT (BEE)

Η Germaine de Capuccini συμβάλλει στην ευημερία των μειονοτήτων που δέχονται κοινωνικές διακρίσεις μέσω της σειράς κατά των ρυτίδων TIMEXPERT RIDES. Το κύριο συστατικό που χρησιμοποιείται για τη διαμόρφωση των προϊόντων της σειράς προέρχεται από βιώσιμη καλλιέργεια, η οποία προωθείται από προγράμματα όπως η BEE (Black Economic Empowerment) της Νότιας Αφρικής. Αυτά τα προγράμματα προσφέρουν ευκαιρίες ανάπτυξης στις μειονότητες που υφίστανται διακρίσεις στην χώρα τους.

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ

 

4G1 INTEGRATED MANAGEMENT SYSTEM

Tον Μάρτιο του 2007 η Germaine de Capuccini γίνεται η πρώτη ισπανική εταιρεία στον τομέα της επαγγελματικής φροντίδας της επιδερμίδας που εφαρμόζει το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης 4G1, το οποίο ενσωματώνει τους κανονισμούς ελέγχου ποιότητας, περιβαλλοντικής διαχείρισης, ασφάλειας εργασίας και υπεύθυνου εργοδότη για την οικογένεια (EFR).

 • Πιστοποίηση ISO 9001:2000 (Σύστημα Διαχείρησης Ποιότητας)
  Αποτελεί ένα διεθνές πρότυπο για την εφαρμογή της ποιοτικής διαχείρισης. Συγκεντρώνει όλες τις απαιτήσεις για τον συνεχή έλεγχο και τη βελτίωση των διαδικασιών, από τον σχεδιασμό του προϊόντος μέχρι και την εξυπηρέτηση μετά την πώληση.
 • Πιστοποίηση ISO 14001 (Σύστημα Διαχείρισης Περιβάλλοντος)
  Διεθνής πιστοποίηση η οποία καθορίζει τον τροπο εφαρμογής του συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης. Βασίζεται κυρίως στον προσδιορισμό, την αξιολόγηση και τον έλεγχο των επιπτώσεων που μπορεί να προκαλεέσει μια εταιρεία στο περιβάλλον.
 • Σύστημα Πρόληψης Κινδύνου Εργασιακού Περιβάλλοντος
  Σχεδιασμός και υλοποίηση ενός συστήματος πρόληψης κινδύνων που στοχεύει στον εντοπισμό, την αξιολόγηση και την πρόληψη τυχόν ατυχημάτων στον χώρο εργασίας.
 • Πιστοποίηση ERF 100 1-ED 1 (Family Responsible Employer)
  Η εταιρεία είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένη όχι μόνο στην προστασία της υγείας των ανθρώπων και των οικογενειών τους, αλλά και τη συνύπαρξη της εργασίας με την οικογενειακή ζωή. Η πιστοποίηση περιλαμβάνει την προώθηση και την εφαρμογή μέτρων για την αρμονική συνύπαρξη της οικογένειας με την εργασία. Αυτή η πιστοποίηση χορηγείται από το ίδρυμα ‘Fundaciόn + Familia’, με την υποστήριξη του υπουργείου Κοινωνικής Ευημερίας της κυβέρνησης της Βαλένθια και το ισπανικό υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Το σύστημα ελέγχθηκε από τον παγκοσμίως κορυφαίο οργανισμό πιστοποιήσεων, DNV.

Αυτά τα συστήματα διαχείρισης ελέγχονται κάθε χρόνο από τον οργανισμό TÜV SÜD, με περισσότερα από 140 χρόνια εμπειρίας και εξειδίκευσης.

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ CO2 ZERO

Τον Νοέμβριο του 2007, η Germaine de Capuccini ήταν η πρώτη ισπανική εταιρεία που κατέκτησε την πιστοποίηση CO2 Zero. Αυτό το πρότυπο αναπτύσσει ένα σύστημα μείωσης και αντιστάθμισης των εκπομπών CO2 που παράγει η εταιρεία στην ατμόσφαιρα. Μετά από συμφωνία με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Alcoy, προχώρησε στην αναδάσωση 150.000 τμ., φυτεύοντας δέντρα στο εγχώριο έδαφος. Το πιστοποιητικό αυτό εκδίδεται από την AIDIMA και την AITEX.