ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ 10% ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΑΓΟΡΑ.
Αρχική / Υπηρεσίες / Αντηλιακή προστασία

Αντηλιακή προστασία

Αντηλιακή προστασία

Ποιός από εμάς δε θέλει να απολαμβάνει τον ήλιο στο έπακρο; Η αλήθεια είναι, άλλωστε, ότι οφελεί σε μεγάλο βαθμό την υγεία μας. Δυστυχώς, όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την επιδερμίδα μας. Αυτός ο αστέρας του ηλιακού μας συστήματος έχει ενοχοποιηθεί για εγκαύματα, ρυτίδες, ανομοιόμορφο χρωματισμό της επιδερμίδας, φακίδες, μελάσματα, πανάδες, σημάδια γήρανσης, μελανώματα και για πολλές άλλες αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα μας. Συνεπώς, όποιος δεν επιθυμεί την πρόωρη γήρανση καθώς και σοβαρές δερματοπάθειες η χρήση αντηλιακής προστασίας είναι απαραίτητη καθημερινά, χειμώνα – καλοκαίρι, ακόμη και τις ημέρες με συννεφιά. Τα αντηλιακά προϊόντα μας προστατεύουν από τις υπεριώδεις ακτίνες (UVA & UVB), την υπέρυθρη ακτινοβολία (IR), την ορατή ακτινοβολία (VIS) και το μπλε φως υψηλής ενέργειας (HEV).

Η υπεριώδης ακτινοβολία Α, επιδρά στον υποδάριο ιστό και μπορεί να αλλάξει τη δομή του κολλαγόνου και των ινών ελαστίνης του δέρματος επιταχύνοντας έτσι τη γήρανσή του. Η υπεριώδης ακτινοβολία Β, προκαλεί εγκαύματα και διάφορες μορφές καρκίνου του δέρματος. Να θυμάστε uvA, όπως allergies, δηλαδή αλλεργίες, και, uvB, όπως burn, δηλαδή έγκαυμα.

Πώς να επιλέξω το αντηλιακό μου προϊόν σωστά;

 

Αρχικά διαλέξτε την υφή που ταιριάζει περισσότερο στις προτιμήσεις σας (λάδι, κρέμα, stick, spray). Επάνω σε όλα τα αντηλιακά προϊόντα αναγράφεται ο δείκτης προστασίας του ανθρώπινου δέρματος από τις ακτίνες UVB. Θα τον δείτε ως SPF(SUN PROTECTION FACTOR), ο οποίος είναι μία αξιόπιστη μέτρηση, που μας δείχνει το χρόνο που χρειάζεται η ακτινοβολία B (UVB) να προκαλέσει ερύθημα σε ανθρώπινο δέρμα, που προστατεύεται από το εν λόγω προϊόν. Ωστόσο, οι χρόνοι αυτοί είναι θεωρητικοί, αφού η βλάβη μπορεί να προκληθεί και χωρίς ερύθημα.

Σημαντικός παράγοντας, όμως, είναι και το χρώμα της επιδερμίδας μας. Σύμφωνα με τους δερματολόγους οι άνθρωποι με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη προστασίας αλλά και αυτοί που είναι επιρρεπείς σε υπερμελαγχρώσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείτε δείκτης προστασίας 50, ενώ αργότερα τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να μειωθεί και σε 30. Για τις μέτρια ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες συνίσταται ο δείκτης προστασίας 30, ενώ, αργότερα, τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορεί να μειωθεί και σε 20. Η σταρένιες επιδερμίδες μπορούν να χρησιμοποιούν αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 ή 20, που αργότερα, το καλοκαίρι, μπορεί να μειωθεί σε 15. Στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες προτείνεται να χρησιμοποιούνται προϊόντα με SPF15. Βάση των κοινοτικών οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι δείκτες SPF2 και SPF4 θεωρούνται, πλέον, απαρχαιωμένοι, καθώς δεν προσφέρουν την ελάχιστη απαιτούμενη προστασία. Σήμερα, ο χαμηλότερος δείκτης είανι το SPF8. Τέλος, δείκτες άνω του SPF50 δεν παρέχουν σημαντικά μεγαλύτερη προστασία από τις ακτίνες UVB, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει πως τα προϊόντα αυτά που υπερβαίνουν το SPF50, αναγράφονται ως SPF50+.

GOLDEN CARESSE SUMMER BAG SPF30

  Ποιά είναι, όμως, η σωστή χρήση του;

   

  Πέραν της σωστής επιλογής του δείκτη προστασίας των αντηλιακών πρϊόντων, η ποσότητα που χρησιμοποιούμε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, ώστε τα αντηλιακά να αξιοποιηθούν στο μέγιστο, μιας και σε περίπτωση που αν δεν είναι επαρκής η ποσότητα ενός προϊόντος με δείκτη προστασίας SPF50+ θα συμπεριφέρεται σαν ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF20. Σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2006/647/EC) και τον Ε.Ο.Φ, η σωστή ποσότητα αντηλιακού 2mg/cmεπιφάνεια δέρματος. Δηλαδή, σε γενικές γραμμές ένα κουταλάκι του γλυκού ανά τμήμα του σώματος. Το αντηλιακό προϊόν πρέπει να εφαρμόζεται 30′ πριν από την έκθεσή μας στον ήλιο, για να απορροφηθεί από το δέρμα και να παρέχει την κατάλληλη προστασία, ενώ, πρέπει συγχρόνως να αναναιώνεται τουλάχιστον κάθε 1- 2 ώρες και ακριβώς μετά από κάθε βουτιά ή εάν ιδρώσετε το καλοκαίρι ανεξαρτήτως φωτότυπου και υφής του πρϊόντος. Μην ξεχνάτε να ανακινείτε καλά το μπουκάλι του αντηλιακού, ώστε να αναμειχθεί το προϊόν και να υπάρχει ομοιόμορφη κατανομή των αντηλιακών φίλτρων κατά την εφαρμογή.

  Πρέπει να φοράω αντηλιακό και στα χείλη;

   

  Η απάντηση είναι φυσικά ναι. Η προστασία των χειλιών μας από την υπερειώδη ακτινοβολία είναι εξίσου σημαντική μιας και τα χείλη περιέχουν ελάχιστη μελανίνη, άρα και περιορισμένη άμυνα στην ηλιακή ακτινοβολία αφού η διαδικασία του μαυρίσματος είναι άλλη μία άμυνα του οργανισμού μας κατά των επιβλαβών ακτινών του ηλίου που καταστρέφουν κάποια δερματικά κύτταρα.

   

  Μπορώ να χρησιμοποιώ το περσινό μου αντηλιακό προϊόν;

   

  Τα αντηλιακά προϊόντα έχουν ημερομηνία λήξης η οπόια συνήθως αναγράφεται επάνω στη συσκευασία. Επίσης, επάνω στο προϊόν αναγράφεται ο μέγιστος χρόνος που μπορεί να καταναλωθεί μετά το άνοιγμα, αν και όταν τα χρησιμοποιούμε σωστά, δηλασή κατά τη διάρκεια όλου του έτους και σε επαρκείς ποσότητες, δεν θα έπρεπε να τα έχουμε. Ωστόσο, σε περίπτωση που τα έχετε ακόμη και παρατηρήσετε διαφορές στην υφή, στο χρώμα ή στη μυρωδιά τότε θα πρέπει να πεταχτούν.

  Το after sun προϊόντα είναι απαραίτητα;

   

  Και εδώ, λοιπόν, η απάντηση είναι ναι. Τα after sun προϊόντα, δηλαδή, προϊόντα για μετά την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία επανορθώνουν άμεσα την επιδερμίδα, καταπραϋνουν και έχουν αναζωογονητική δράση. Ανακουφίζουν από την ερυθρότητα και την αίσθηση καψίματος που μπορεί να προκληθεί από τον ήλιο, ενώ ενυδατώνουν βαθιά, χαρίζουν θρέψη και αναδομούν το δέρμα. Η αφαρμογή τους πρέπει να γίνεται αμέσως μετά την έκθεση στον ήλιο και η χρήση τους συνίσταται μέχρι και το τέλος της συσκευασίας, ακόμη και αν έχει τελειώσει η περίοδος της ηλιοθεραπείας.

  AFTER-SUN TAN EXTENDER ICY PLEASURE FACE & BODY
   Αντηλιακά Q&A με την Αναστασία και την Βασιλική
   Έχετε απορίες; Ρωτήστε τους ειδικούς

   ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

   Τι είναι το jet lag σύμφωνα με την επιστήμη και πώς το αντιμετωπίζουμε.
   Υπηρεσίες 16 Φεβ 2021

   Τι είναι το jet lag σύμφωνα με την επιστήμη και πώς το αντιμετωπίζουμε.

   Αξιοπερίεργο: το jetlag τείνει να έχει μεγαλύτερη επιρροή όταν ταξιδεύετε ανατολικά ή δυτικά και όχι από βόρεια προς νότια και αντίστροφα. Τα συμπτώματα είναι επίσης πιο έντονα όταν ταξιδεύετε από τη Δύση προς την Ανατολή. Αυτό οφείλεται

   Spa at home
   Υπηρεσίες 04 Δεκ 2020

   Spa at home

   Πώς να μετατρέψετε ανάλογα την ώρα της ημέρας το σπίτι σας σε ένα μικρό – ατομικό Spa.

   Wellness Τάση: το Ατομικό Spa
   Υπηρεσίες 25 Νοέ 2020

   Wellness Τάση: το Ατομικό Spa

   Τα τελευταία χρόνια, η τάση στα spa είναι η ιδιωτικότητα. Μια εμπειρία ευεξίας με σκοπό την προσωπική απόλαυση ή με μικρή παρέα λίγων ατόμων. Το σώμα και το μυαλό πρέπει να αποσπαστούν από το περιβάλλον της καθημερινότητας ώστε να επέλθει η πραγματική χαλάρωση και αναζωογόνηση.

   To μέλλον είναι η ψυχική ευεξία
   Υπηρεσίες 12 Νοέ 2020

   To μέλλον είναι η ψυχική ευεξία

   Οι ολιστικές θεραπείες έχουν αποδειχθεί να συμβάλουν θετικά στην μείωση του αυτό-αναφερόμενου αντιληπτού στρες και του άγχους στη ζωή μας.

   YOGA ΠΡΟΣΩΠΟΥ
   Υπηρεσίες 03 Νοέ 2020

   YOGA ΠΡΟΣΩΠΟΥ

   Το κλειδί έγκειται στην κινητοποίηση των μυών του προσώπου και του λαιμού, η οποία αυξάνει την κυκλοφορία και την οξυγόνωση του δέρματος.

   Η πρόληψη τα αλλάζει όλα
   Υπηρεσίες 29 Οκτ 2020

   Η πρόληψη τα αλλάζει όλα

   Στις μέρες μας ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου στις γυναίκες: 1 στις 8 γυναίκες πάσχουν από αυτόν.  Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περισσότερες από 250.000 νέες διαγνώσεις καρκίνου του μαστού γίνονται κάθε χρόνο και στην Ελλάδα τα νέα περιστατικά ανέρχονται σε περίπου 4.500 ετησίως.