ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ 10% ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΑΓΟΡΑ.
Αρχική / Υπηρεσίες / Τι είναι το Υαλουρονικό Οξύ;

Τι είναι το Υαλουρονικό Οξύ;

Τι είναι το Υαλουρονικό Οξύ;

Τι είναι το Υαλουρονικό Οξύ;

Το Υαλουρονικό Οξύ είναι μια φυσική ένωση στο σώμα μας. Είναι ένα από τα κύρια συστατικά της εξωκυτταρικής μήτρας: ένα τρισδιάστατο δίκτυο εξωκυτταρικών μακρομορίων, όπως το κολλαγόνο, τα ένζυμα (πρωτεΐνες) και άλλες σημαντικές πρωτεΐνες, που παρέχουν δομική και βιοχημική υποστήριξη των γύρω κυττάρων. Είναι επομένως απαραίτητο για τη σκελετική δομή των κυττάρων. Διατηρεί επίσης την υγρασία στα μάτια μας, λιπαίνει τις αρθρώσεις, μειώνει τη φλεγμονή, βοηθά στην επούλωση πληγών, διατηρεί την κυτταρική μας υγρασία και διατηρεί το δέρμα νεανικό και υγιές. Και έχει αποδειχθεί σε κλινικές δοκιμές ότι προάγει τη φυσική λειτουργία φραγμού του δέρματος. Όπως και άλλες ουσίες, παράγουμε λιγότερο Υαλουρονικό Οξύ καθώς μεγαλώνουμε. Τα άτομα που βρίσκονται στα τέλη της δεκαετίας των 40 έχουν μισό HA στο σώμα τους από εκείνους που διανύουν τη δεκαετία των 20.

Πώς λειτουργεί;

Το τοπικό Υαλουρονικό Οξύ έχει τόσο άμεσες όσο και μακροπρόθεσμες επιδράσεις στο δέρμα. Είναι αξιοσημείωτο ότι δεσμεύει 1.000 φορές το βάρος του σε νερό, παρέχοντας ένα άμεσο ορατό αποτέλεσμα ανύψωσης, λάμψης και γεμίσματος. Πρόσφατες μελέτες για την καθημερινή χρήση ενυδατικών προϊόντων Υαλουρονικού Οξέος κατά τη διάρκεια τριών μηνών έδειξαν ότι το βάθος των περιστοματικών και περιογχικών ρυτίδων μειώθηκε σημαντικά σε όλες τις ομάδες κατά περίπου 10-20% και η σύσφιξη του δέρματος αυξήθηκε σημαντικά σε όλες τις ομάδες κατά περίπου 13-30%. Και μακροπρόθεσμα, η εφαρμογή μιας βελτιστοποιημένης σύνθεσης HA ενισχύει τη φυσική λειτουργία φραγμού του δέρματός μας, καθιστώντας το πιο ελαστικό και λιγότερο επιρρεπές στη γήρανση και τις ρυτίδες.

Πόσο ασφαλές είναι;

Επειδή το Yαλουρονικό Oξύ απαντάται φυσικά στο σώμα μας, δεν είναι επικίνδυνα ή επιβλαβή τα προϊόντα που το περιλαμβάνουν. Δεν είναι μόνο κατάλληλο αλλά και απαραίτητο για όποιον αποφασίζει να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα περιποίησης και κατανοεί τη σημασία της ενυδάτωσης και της προστασίας της λειτουργίας του δερματικού φραγμού. Το γερασμένο και ερεθισμένο δέρμα χάνει την υγρασία και την ελαστικότητά του και το Υαλουρονικό Οξύ βοηθά στην αποκατάστασή τους.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ των διαφορετικών σκευασμάτων ΗΑ;

Όλοι οι οροί Υαλουρονικού Οξέος δεν δημιουργούνται με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν τρία στοιχεία σε έναν ορό υψηλής απόδοσης με βάση το Υαλουρονικό Οξύ. Το πρώτο είναι ότι βρίσκεται στην υψηλότερη, βέλτιστη και απορροφήσιμη δόση ή συγκέντρωσή του, έτσι ώστε να μπορεί να περάσει τον φραγμό του δέρματος για να φτάσει στο χόριο. Η υψηλής ποιότητας HA είναι ένα πολύ ακριβό συστατικό, και γι’ αυτό οι περισσότεροι οροί είναι χαμηλής δόσης. Εάν το HA δεν είναι στην υψηλότερη δόση του, θα είναι λεπτό και υδαρές, όχι παχύρρευστο και μπορεί να ονομάζεται “Εκχύλισμα Υαλουρονικού Οξέος”. Το δεύτερο στοιχείο ενός άριστου HA είναι ότι συντίθεται στο εργαστήριο με τη σωστή ισορροπία μοριακών βαρών (υψηλού και χαμηλού βάρους) για να λειτουργεί τόσο στην επιφάνεια όσο και στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Και το τρίτο στοιχείο είναι ότι το HA αναμειγνύεται με την επιστήμη των πολύτιμων συστατικών – επειδή η βαθύτερη διείσδυση των μικρών μορίων όχι μόνο αναπληρώνει τις δεξαμενές υγρασίας, αλλά κάνει επίσης το Υαλουρονικό Οξύ διεισδυτικό παράγοντα για άλλα ενεργά αντιγηραντικά συστατικά που αναμιγνύονται στον ορό, όπως η Purslane.

 

Πότε εφαρμόζετε το HA;

Θα πρέπει να εφαρμόζεται αμέσως μετά το πλύσιμο του προσώπου σας και πριν από την εφαρμογή ενυδατικών με λιπίδια, που θα εμπόδιζαν τη διείσδυση του ορού Υαλουρονικού Οξέος.

Υπάρχουν μειονεκτήματα στη χρήση του Υαλουρονικού Οξέος;

Ένα από τα σπουδαία πράγματα σχετικά με τα HYALURONIC SERUM που θα συναντήσετε στο Idolo Spa είναι ότι περιλαμβάνουν Υαλουρονικό Οξύ χαμηλού μοριακού βάρους, το οποίο δρα ως διεισδυτικός παράγοντας στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Αυτό είναι εκπληκτικό εάν χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν αγνά συστατικά – η σύνθεση του Hyaluronic Serum παραδείγματος χάρη της Dr. Barbara Strum περιέχει γλιστρίδα – μια εξαιρετικά θρεπτική και ισχυρή αντιοξειδωτική ένωση, που συνδυάζεται τέλεια με το Υαλουρονικό Οξύ καθώς βοηθά στην προστασία και καταπραΰνει τους ερεθισμούς, ενώ, παράλληλα ενισχύει τη λειτουργία του φραγμού του δέρματος και τη γενική υγεία αυτού.

Ωστόσο, εάν ο ορός Υαλουρονικού Οξέος χαμηλού μοριακού βάρους που χρησιμοποιείτε, περιέχει επιβλαβή συστατικά, τότε έχει την ακούσια συνέπεια να τα φέρει και στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Τα επιβλαβή συστατικά μπορεί να περιλαμβάνουν αρώματα, επιθετικά συντηρητικά και ενώσεις με βάση το πετρέλαιο.

Ποιες θεραπείες στο Idolo Spa περιλαμβάνουν HA;

Στο Idolo Spa θα βρείτε αρκετές θεραπείες προσώπου ικανές να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Είναι, όμως, μερικές που περιλαμβάνουν τη χρήση HA και είναι τρομερά αποδοτικές για όλους τους παραπάνω λόγους. Οι 3 θεραπείες της Dr. Barbara Sturm που περιλαμβάνουν στο πρωτόκολλό τους αμπούλες υαλουρονικού οξέος είναι:

  • Signature Sturm Glow
  • Super Anti-aging
  • Darker Skin Tones

Η τοποθέτηση της αμπούλας γίνεται πριν την εφαρμογή οποιουδήποτε προϊόντος με λιπίδια προκειμένου να μπορέσει το HA να διεισδύσει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και έτσι να είναι απόλυτα αποδοτικό.

Επιπλέον, στο Idolo Spa, θα συναντήσετε την ολοκαίνουρια θεραπεία προσώπου Timexpert Hydraluronic, η οποία συνδυάζει το υαλουρονικό οξύ με το νανοπολυμερές HLG μεγιστοποιώντας τα οφέλη του υαλουρονικού οξέος. Πρόκειται για βαθιά ενυδατική θεραπεία που αφορά τόσο τις νεότερες επιδερμίδες όσο και τις πιο ώριμες ιδίως όταν εφαρμόζεται μετά τη χρήση επεμβατικών μεθόδων.

BOOK AN HA TREATMENT

Εκτός από τις θεραπείες με υαλουρονικό οξύ,  μπορείτε να βρείτε στο Idolo Spa και στο www.idolospa.com και τους ορούς της Dr. Barbara Sturm & της Germaine de Capuccini με υαλουρονικό οξύ.

Dr. Barbara Sturm:

Germaine de Capuccini:

Πριν από οποιαδήποτε επιλογή σχετικά με τη φροντίδα του δέρματός σας, μην παραλείψετε την συζήτηση με την/τον Γιατρό ή Αισθητικό σας, ώστε μέσω της σωστής διάγνωσης προσώπου να επιλεχθεί η καταλληλότερη θεραπεία ή/και τα καταλληλότερα προϊόντα για χρήση στο σπίτι βασισμένα στις πραγματικές σας ανάγκες.

Έχετε απορίες; Ρωτήστε τους ειδικούς

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πώς να «ξεπλύνουμε» τις τοξίνες
Υπηρεσίες 18 Ιαν 2023

Πώς να «ξεπλύνουμε» τις τοξίνες

Σαφώς, οι τρόποι για να αποτοξινώσουμε το δέρμα και το σώμα μας είναι δεκάδες. Ωστόσο, οι διαφορετικές θεραπείες Spa, εγγυημένα, θα μας αναζωογονήσουν . Μερικές από αυτές γίνονται καλύτερα σε ένα Spa, ενώ άλλες μπορούμε να τις κάνουμε ακόμη και στην άνεση του σπιτιού μας.

Θεραπείες σώματος που χρειάζεται το δέρμα το Φθινόπωρο
Υπηρεσίες 16 Σεπ 2022

Θεραπείες σώματος που χρειάζεται το δέρμα το Φθινόπωρο

Πρόληψη ακμής: Η απολέπιση βοηθά στη πρόληψη της ακμής που εμφανίζεται στο σώμα και κυρίως στη πλάτη. Επίσης, μειώνει τον εγκλωβισμό της τρίχας που μπορεί να προκαλέσει κάποια φλύκταινα..

MESOBOOST, η νέα υπηρεσία του Idolo Spa που θα κλέψει την καρδιά σας φέτος το Χειμώνα
Υπηρεσίες 13 Σεπ 2022

MESOBOOST, η νέα υπηρεσία του Idolo Spa που θα κλέψει την καρδιά σας φέτος το Χειμώνα

Σημαντικότερο όλων είναι το βάθος της έγχυσης των δραστικών συστατικών να είναι το σωστό. Αυτό το επιτυγχάνουμε με την ψηφιακή ακρίβεια του ειδικού πιστολιού μεσοθεραπείας Mesoboost της Germaine de Capuccini. Το Mesoboost ελέγχει απόλυτα την ποσότητα του υλικού, το βάθος της διείσδυσης και το ρυθμό των νυγμών. Το σημαντικότερο; Πρόκειται για μία εντελώς..

Τι είναι το jet lag σύμφωνα με την επιστήμη και πώς το αντιμετωπίζουμε.
Υπηρεσίες 16 Φεβ 2021

Τι είναι το jet lag σύμφωνα με την επιστήμη και πώς το αντιμετωπίζουμε.

Αξιοπερίεργο: το jetlag τείνει να έχει μεγαλύτερη επιρροή όταν ταξιδεύετε ανατολικά ή δυτικά και όχι από βόρεια προς νότια και αντίστροφα. Τα συμπτώματα είναι επίσης πιο έντονα όταν ταξιδεύετε από τη Δύση προς την Ανατολή. Αυτό οφείλεται

Spa at home
Υπηρεσίες 04 Δεκ 2020

Spa at home

Πώς να μετατρέψετε ανάλογα την ώρα της ημέρας το σπίτι σας σε ένα μικρό – ατομικό Spa.

Wellness Τάση: το Ατομικό Spa
Υπηρεσίες 25 Νοέ 2020

Wellness Τάση: το Ατομικό Spa

Τα τελευταία χρόνια, η τάση στα spa είναι η ιδιωτικότητα. Μια εμπειρία ευεξίας με σκοπό την προσωπική απόλαυση ή με μικρή παρέα λίγων ατόμων. Το σώμα και το μυαλό πρέπει να αποσπαστούν από το περιβάλλον της καθημερινότητας ώστε να επέλθει η πραγματική χαλάρωση και αναζωογόνηση.