ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ 10% ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΑΓΟΡΑ.
Αρχική / Υπηρεσίες / Wellness Τάση: το Ατομικό Spa

Wellness Τάση: το Ατομικό Spa

Wellness Τάση: το Ατομικό Spa

04/11/20 από Starpool

Η ανάπτυξη του τομέα της ευεξίας

Η ευεξία είναι ένας ζωτικής σημασίας τομέας για την παγκόσμια οικονομία. Αυξάνεται σταθερά από το 2015, είναι ένας από τους κορυφαίους τομείς της διεθνούς ανάπτυξης. Απλώς σκεφτείτε ότι, από το 2015 έως το 2017, ο τουρισμός ευεξίας αυξήθηκε με ρυθμό 6,5% – σχεδόν διπλάσιος από την αύξηση του γενικού τουρισμού. Και όχι μόνο αυτό: το 2017, τα ταξίδια ευεξίας ανήλθαν στο 17% των συνολικών τουριστικών δαπανών και οι τοποθεσίες Spa αυξήθηκαν από 121.595 το 2015 σε 149.000 το 2017. (Global Wellness Summit, 2018).

Αυτά τα δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι, τώρα περισσότερο από ποτέ, οι τομείς ευεξίας παίζουν κρίσιμο ρόλο στην υγεία των ανθρώπων.

Αλλά ποιες είναι οι τάσεις που χαρακτηρίζουν αυτήν την ανάπτυξη; Ας δούμε μερικές από αυτές.

Ευεργετικά αποτελέσματα στο Spa

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το να περνάς χρόνο σε ένα spa έχει ως μοναδικό λόγο το ότι πρόκειται για ένα ευχάριστο και χαλαρωτικό περιβάλλον, και μόνο λίγοι το συνδέουν με τα πραγματικά οφέλη για το σώμα. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο το ότι, σε ένα υγιές άτομο, μια σωστή εμπειρία ευεξίας ενισχύει το σώμα και την άμυνα του οργανισμού.

Ειδικότερα, η φινλανδική σάουνα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, ενισχύει το αναπνευστικό σύστημα, έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην αρθρίτιδα και τους πονοκεφάλους και εξισορροπεί το ανοσοποιητικό σύστημα – καθιστώντας λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουμε (Ίδρυμα Ιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας Mayo) , 2018). Το ατμόλουτρο, από την άλλη πλευρά, μαλακώνει την αναπνευστική οδό, ευνοεί τον βαθύ καθαρισμό του δέρματος, αναγεννώντας το, ομαλοποιώντας το, κάνοντάς το πιο φωτεινό, με αποτέλεσμα να το οδηγεί σε βαθιά ψυχο-σωματική χαλάρωση.

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους, οι άνθρωποι αισθάνονται όλο και περισσότερο την ανάγκη να φροντίζουν τον εαυτό τους και την υγεία τους. Σήμερα, είναι πραγματική ανάγκη. Είναι επίσης εξαιρετικά προσωπική υπόθεση και η ανάγκη να ζήσει αυτήν την εμπειρία ο καθένας στην ιδιωτικότητά του γίνεται όλο και πιο δυνατή.

Ατομικό Spa

Τα τελευταία χρόνια, η τάση στα spa είναι η ιδιωτικότητα. Μια εμπειρία ευεξίας με σκοπό την προσωπική απόλαυση ή με μικρή παρέα λίγων ατόμων. Το σώμα και το μυαλό πρέπει να αποσπαστούν από το περιβάλλον της καθημερινότητας ώστε να επέλθει η πραγματική χαλάρωση και αναζωογόνηση.

SoulSauna 7

Η υγιεινή είναι επίσης μια θεμελιώδης παράμετρος που έχει γίνει το κέντρο προσοχής στα κέντρα ευεξίας. Οι χώροι ευεξίας πρέπει να είναι καθαροί και χωρίς μικρόβια.

Αυτό θα οδηγήσει σε μια αυξανόμενη τάση στον τομέα της φιλοξενίας, όπου η εγκατάσταση της σάουνας και παρόμοιων προϊόντων θα ενθαρρυνθεί στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Και όχι μόνο αυτό: και στα «κοινωνικά» Spa θα είναι όλο και πιο πιθανό να βρεθούν ιδιωτικοί χώροι ευεξίας. Μερικοί άνθρωποι θα αποφασίσουν ακόμη και να εγκαταστήσουν προϊόντα ευεξίας στο σπίτι, για να μπορούν να απολαμβάνουν οφέλη για την υγεία τους χωρίς να χρειάζεται να αφήσουν τη «φωλιά» τους.

Μετάφραση: Βασιλική Χαριτίδου

 

Έχετε απορίες; Ρωτήστε τους ειδικούς

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Τι είναι το Υαλουρονικό Οξύ;
Υπηρεσίες 18 Οκτ 2022

Τι είναι το Υαλουρονικό Οξύ;

Το Υαλουρονικό Οξύ είναι μια φυσική ένωση στο σώμα μας. Είναι ένα από τα κύρια συστατικά της εξωκυτταρικής μήτρας: ένα τρισδιάστατο δίκτυο εξωκυτταρικών μακρομορίων, όπως το κολλαγόνο, τα ένζυμα (πρωτεΐνες) και άλλες σημαντικές πρωτεΐνες, που παρέχουν δομική και βιοχημική υποστήριξη των γύρω κυττάρων.

Θεραπείες σώματος που χρειάζεται το δέρμα το Φθινόπωρο
Υπηρεσίες 16 Σεπ 2022

Θεραπείες σώματος που χρειάζεται το δέρμα το Φθινόπωρο

Πρόληψη ακμής: Η απολέπιση βοηθά στη πρόληψη της ακμής που εμφανίζεται στο σώμα και κυρίως στη πλάτη. Επίσης, μειώνει τον εγκλωβισμό της τρίχας που μπορεί να προκαλέσει κάποια φλύκταινα..

MESOBOOST, η νέα υπηρεσία του Idolo Spa που θα κλέψει την καρδιά σας φέτος το Χειμώνα
Υπηρεσίες 13 Σεπ 2022

MESOBOOST, η νέα υπηρεσία του Idolo Spa που θα κλέψει την καρδιά σας φέτος το Χειμώνα

Σημαντικότερο όλων είναι το βάθος της έγχυσης των δραστικών συστατικών να είναι το σωστό. Αυτό το επιτυγχάνουμε με την ψηφιακή ακρίβεια του ειδικού πιστολιού μεσοθεραπείας Mesoboost της Germaine de Capuccini. Το Mesoboost ελέγχει απόλυτα την ποσότητα του υλικού, το βάθος της διείσδυσης και το ρυθμό των νυγμών. Το σημαντικότερο; Πρόκειται για μία εντελώς..

Τι είναι το jet lag σύμφωνα με την επιστήμη και πώς το αντιμετωπίζουμε.
Υπηρεσίες 16 Φεβ 2021

Τι είναι το jet lag σύμφωνα με την επιστήμη και πώς το αντιμετωπίζουμε.

Αξιοπερίεργο: το jetlag τείνει να έχει μεγαλύτερη επιρροή όταν ταξιδεύετε ανατολικά ή δυτικά και όχι από βόρεια προς νότια και αντίστροφα. Τα συμπτώματα είναι επίσης πιο έντονα όταν ταξιδεύετε από τη Δύση προς την Ανατολή. Αυτό οφείλεται

Spa at home
Υπηρεσίες 04 Δεκ 2020

Spa at home

Πώς να μετατρέψετε ανάλογα την ώρα της ημέρας το σπίτι σας σε ένα μικρό – ατομικό Spa.

To μέλλον είναι η ψυχική ευεξία
Υπηρεσίες 12 Νοέ 2020

To μέλλον είναι η ψυχική ευεξία

Οι ολιστικές θεραπείες έχουν αποδειχθεί να συμβάλουν θετικά στην μείωση του αυτό-αναφερόμενου αντιληπτού στρες και του άγχους στη ζωή μας.