ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ 10% ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΑΓΟΡΑ.
Αρχική / Υπηρεσίες / Θεραπείες σώματος που χρειάζεται το δέρμα το Φθινόπωρο

Θεραπείες σώματος που χρειάζεται το δέρμα το Φθινόπωρο

Θεραπείες σώματος που χρειάζεται το δέρμα το Φθινόπωρο

Οι θεραπείες σώματος, όπως είναι οι απολεπίσεις και οι περιδέσεις, δίνουν ενυδάτωση, λάμψη, αίσθηση απαλότητας και αναζωογόνησης στο δέρμα.

Εκτός από ευεργετικές, οι απολεπίσεις και οι περιδέσεις, είναι και απαραίτητες για τα πιο ώριμα δέρματα γιατί με το πέρασμα των χρόνων επιβραδύνεται η ανανέωση των κυττάρων της κεράτινης στιβάδας της επιδερμίδας. Αποτέλεσμα αυτής της επιβράδυνσης είναι η συσσώρευση νεκρών κυττάρων. Έτσι η επιδερμίδα γίνεται τραχιά και θαμπή με πρόωρη γήρανση.

Πότε είναι καλύτερο να κάνει κάποιος απολέπιση και περίδεση;

Όπως το ανθρώπινο σώμα έχει ανάγκη για αναπνοή έτσι και η επιδερμίδα του έχει ανάγκη τόσο την απολέπιση όσο και την προστασία της περίδεσης . Όλες οι εποχές του χρόνου είναι κατάλληλες για απολεπίσεις κάποιες όμως  περιόδους το σώμα το επιζητεί περισσότερο.

Πριν το καλοκαίρι είναι απαραίτητη η απολέπιση για την προετοιμασία του δέρματος στην έκθεση στον ήλιο για ένα πιο ομοιόμορφο μαύρισμα. Απαραίτητη, όμως,  είναι και το Φθινόπωρο για την απομάκρυνση των συσσωρευμένων νεκρών κυττάρων λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας και της θάλασσας.

 

 

6 Λόγοι για να κάνει κανείς απολέπιση και περίδεση σώματος

Πρόληψη ακμής

Η απολέπιση βοηθά στη πρόληψη της ακμής που εμφανίζεται στο σώμα και κυρίως στη πλάτη. Επίσης, μειώνει τον εγκλωβισμό της τρίχας που μπορεί να προκαλέσει κάποια φλύκταινα.

Κυτταρίτιδα & καλύτερη κυκλοφορία αίματος

Σε συνδυασμό με συστηματική γυμναστική, καλή διατροφή και ικανοποιητική κατανάλωση νερού, επιτυγχάνεται σημαντική μείωση της κυτταρίτιδας, δηλαδή της όψης φλοιού πορτοκαλιού. Η απολέπιση έχει ως αποτέλεσμα να ανοίξουν σωστά οι πόροι, ώστε να διεισδύσουν βαθύτερα τα προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας, τα προϊόντα ενυδάτωσης και τα προϊόντα σμίλευσης.

Οι κυκλικές κινήσεις μασάζ στην απολέπιση και στην περίδεση αναδιαμορφώνουν  το περίγραμμα του σώματος, εξομαλύνουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού, καθώς γίνεται και καλύτερη αιμάτωση του σώματος.

Νεανική και λαμπερή επιδερμίδα

Με την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, των ακαθαρσιών, ιδίως μετά το καλοκαίρι, και την τοποθέτηση κατάλληλων προϊόντων ενυδάτωσης, λάμψης ή αντιγήρανσης στο σώμα, επιτυγχάνουμε ένα δέρμα πιο ελαστικό, σφριγηλό, ανανεωμένο, λαμπερό, φρέσκο και νεανικό.

 Δυσχρωμίες επιδερμίδας

Η απολεπιστικές θεραπείες είναι σύμμαχος της υγείας του δέρματος, καθώς βοηθούν στην επαναφορά της ομοιομορφίας  της επιδερμίδας μετά το καλοκαίρι. Μεγαλύτερη είναι και η απορροφητικότητα και αποτελεσματικότητα στα προϊόντα περιποίησης και στις περιδέσεις.

Εφόσον έχει  ολοκληρωθεί η απολέπιση σώματος, το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η περίδεση. Με την περίδεση επαναφέρεται η υγρασία της επιδερμίδας στα φυσιολογικά όρια καθώς ενυδατώνεται και θρέφεται προσφέροντας αίσθηση απαλότητας και αναζωογόνησης.

Βαθύτερη διείσδυση προϊόντων

Κατά την περίδεση, η αύξηση θερμοκρασίας του σώματος επιτρέπει την βαθύτερη διείσδυση δραστικών συστατικών των προϊόντων με αποτέλεσμα την καλύτερη ενυδάτωση, αντιγήρανση, θρέψη και αποτοξίνωση.

Στιγμή χαλάρωσης

Η περίδεση είναι μια προσιτή πολυτέλεια για την ψυχή και το σώμα!

Πέρα από τις ευεργετικές της ιδιότητες, προσφέρει ξεκούραση, χαλάρωση και αποτελεί μια anti-stress θεραπεία τόσο ευεργετική για την έντονη καθημερινότητα.

 

Ποια είναι η σωστή διαδικασία στο σπίτι;

Το άγγιγμα της απολέπισης αρχίζει στο ντούζ. Βεβαιωθείτε πως το νερό δεν είναι πολύ ζεστό αλλά όχι και κρύο. Σε δέρμα νωπό ξεκινάμε την διαδικασία της απολέπισης.

Επιλέγοντας το απολεπιστικό που ταιριάζει καλύτερα με τις ανάγκες σας, παίρνετε μια μικρή ποσότητα και τρίβετε λίγο στα χέρια σας, ώστε το scrub να πάρει την θερμοκρασία του δέρματος.

Στη συνέχεια εφαρμόζετε το απολεπιστικό στα σημεία που επιθυμείτε κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ για 2-3 λεπτά επιμένοντας σε πιο τραχιά σημεία όπως τα γόνατα και οι αγκώνες.

Έπειτα ξεβγάζετε με άφθονο νερό και συνεχίζετε το ντούζ σας.

Άλλο εργαλείο που θα σας διευκόλυνε κυρίως για τα σημεία που είναι πιο δύσκολη η επαφή είναι η ειδική βούρτσα απολέπισης Body Brush από την Dr. Barbara Sturm.

Κάνετε απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ για 2-3 λεπτά επιμένοντας σε πιο τραχιά σημεία και έπειτα απολαμβάνετε το ντούζ σας.

Την διαδικασία της απολέπισης θα πρέπει να την επαναλάβετε 2-3 φορές το μήνα.

Πλέον το σώμα σας είναι έτοιμο ώστε να δεχθεί τα θρεπτικά συστατικά της περίδεσης .

Μετά το ντουζ σας, σε στεγνή επιδερμίδα εφαρμόζετε τη μάσκα σώματος  σε κοιλιά, μηρούς και χέρια και ύστερα τυλίγετε με μαγειρική μεμβράνη τα σημεία αυτά.

Με τη βοήθεια της μεμβράνης αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη διείσδυση του προϊόντος. Σε σημείο του σώματος που δεν είναι εφικτή η τοποθέτηση μεμβράνης, απλώνουμε μικρή ποσότητα του προϊόντος με κινήσεις μασάζ μέχρι να απορροφηθεί.

Ποιές είναι οι θεραπείες στο Idolo Spa;

Στο Idolo Spa σίγουρα θα βρείτε τον καλύτερο συνδυασμό για το σώμα σας.

Ocean Breeze

Απολέπιση με φύκια, θαλάσσια στοιχεία και μεταλλικά άλατα. Απαλή απολέπιση για λεπτά και ευαίσθητα δέρματα, ιδανικό για αποτοξίνωση (detox), μια ωραία αρχή για θεραπείες αδυνατίσματος  και  σμίλευσης.

Lava & Bamboo

Δροσερή απολέπιση σώματος με κομμάτια Bamboo και εκχύλισμα από πράσινο τσάι. Εφαρμόζεται στο σώμα ηφαιστειακό νερό, πλούσιο σε υαλουρονικό οξύ και αντιγηραντικά, ενυδατικά και αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Orange C+ Energy

Απολέπιση σώματος με βιταμίνη C, σπόρους παπάγιας, πορτοκάλι και κερί μέλισσας. Χαρίζει μοναδική λάμψη, αντιγήρανση, έχει αντιοξειδωτικές  και θρεπτικές ιδιότητες.

Mediterranean Kiss

Απολέπιση με έλαιο Argan, κουκούτσια ελιάς και εκχύλισμα σταφυλιών. Δυναμική απολέπιση με χοντρούς κόκκους για αποτοξίνωση (detox) και θρέψη. Ιδανικό και για το ανδρικό σώμα.

Spice exfoliating

Απολέπιση σώματος με μπαχαρικά (κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο). Μια πνοή ανατολής έρχεται να χαρίσει, με τα αρώματα μπαχαρικών βαθιά απολέπιση.

Vitamin C+ Elixir

Συσφικτική περίδεση με βιταμίνη C. Ημέρα αποτοξίνωσης (detox), λάμψης, χαλάρωσης και anti-stress.

Love Your Legs

Η απόλυτη χαλάρωση στα πόδια έρχεται με την ειδική περίδεση Love Your Legs. Ιδανικό για εγκύους.

Juda’s Silky Kiss

Πολυτελής περίδεση με πρωτεΐνες μεταξιού, κατάλληλη για μέγιστη ενυδάτωση.

Lily Of The Desert

Καταπραϋντική, δροσιστική και ανακουφιστική περίδεση με μέντα και Αλόη Βέρα (Aloe Vera). Ιδανική για τους καλοκαιρινούς μήνες για μετά την έκθεση στον ήλιο.

Golden Touch

Αντιγηραντική περίδεση με «χρυσό φύκι», χαρίζει μοναδική λάμψη, ενυδάτωση, ιδανική για τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σας.

Η επιλογή των θεραπειών εξαρτάται  από εσάς και τις δικές σας προτιμήσεις με γνώμονα φυσικά την εμπειρία και τις γνώσεις της θεραπεύτριας, που θα αναλάβει ώστε η ημέρα σας να μείνει αξέχαστη.

Όλες τις θεραπείες σώματος θα τις βρείτε στο: www.idolospa.com

Και στο https://www.idolosalon.gr/shop/ και στα Idolo Spas μπορείτε να βρείτε προϊόντα απολέπισης (scrubs) και περίδεσης σώματος (masks) για κάθε ανάγκη του δέρματός σας όλο το χρόνο. Εντοπίστε τις ανάγκες σας με την βοήθεια της Αισθητικού σας και ακολουθήστε τον πιο κατάλληλο και αποτελεσματικότερο δρόμο ομορφιάς και υγείας του δέρματός σας. Δεν έχει μόνο σημασία αν θα διαλέξετε, το χρυσό, τα θαλάσσια ιχνοστοιχεία, τους μεσογειακούς τόνους ή οποιοδήποτε άλλο συστατικό των scrubs και masks μας, αλλά, μεγαλύτερη σημασία έχει να αποφασίσετε να αφιερώσετε χρόνο στην ανάγκη σας για χαλάρωση και απομάκρυνση του καθημερινού stress.

Έχετε απορίες; Ρωτήστε τους ειδικούς

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πώς να «ξεπλύνουμε» τις τοξίνες
Υπηρεσίες 18 Ιαν 2023

Πώς να «ξεπλύνουμε» τις τοξίνες

Σαφώς, οι τρόποι για να αποτοξινώσουμε το δέρμα και το σώμα μας είναι δεκάδες. Ωστόσο, οι διαφορετικές θεραπείες Spa, εγγυημένα, θα μας αναζωογονήσουν . Μερικές από αυτές γίνονται καλύτερα σε ένα Spa, ενώ άλλες μπορούμε να τις κάνουμε ακόμη και στην άνεση του σπιτιού μας.

Τι είναι το Υαλουρονικό Οξύ;
Υπηρεσίες 18 Οκτ 2022

Τι είναι το Υαλουρονικό Οξύ;

Το Υαλουρονικό Οξύ είναι μια φυσική ένωση στο σώμα μας. Είναι ένα από τα κύρια συστατικά της εξωκυτταρικής μήτρας: ένα τρισδιάστατο δίκτυο εξωκυτταρικών μακρομορίων, όπως το κολλαγόνο, τα ένζυμα (πρωτεΐνες) και άλλες σημαντικές πρωτεΐνες, που παρέχουν δομική και βιοχημική υποστήριξη των γύρω κυττάρων.

MESOBOOST, η νέα υπηρεσία του Idolo Spa που θα κλέψει την καρδιά σας φέτος το Χειμώνα
Υπηρεσίες 13 Σεπ 2022

MESOBOOST, η νέα υπηρεσία του Idolo Spa που θα κλέψει την καρδιά σας φέτος το Χειμώνα

Σημαντικότερο όλων είναι το βάθος της έγχυσης των δραστικών συστατικών να είναι το σωστό. Αυτό το επιτυγχάνουμε με την ψηφιακή ακρίβεια του ειδικού πιστολιού μεσοθεραπείας Mesoboost της Germaine de Capuccini. Το Mesoboost ελέγχει απόλυτα την ποσότητα του υλικού, το βάθος της διείσδυσης και το ρυθμό των νυγμών. Το σημαντικότερο; Πρόκειται για μία εντελώς..

Τι είναι το jet lag σύμφωνα με την επιστήμη και πώς το αντιμετωπίζουμε.
Υπηρεσίες 16 Φεβ 2021

Τι είναι το jet lag σύμφωνα με την επιστήμη και πώς το αντιμετωπίζουμε.

Αξιοπερίεργο: το jetlag τείνει να έχει μεγαλύτερη επιρροή όταν ταξιδεύετε ανατολικά ή δυτικά και όχι από βόρεια προς νότια και αντίστροφα. Τα συμπτώματα είναι επίσης πιο έντονα όταν ταξιδεύετε από τη Δύση προς την Ανατολή. Αυτό οφείλεται

Spa at home
Υπηρεσίες 04 Δεκ 2020

Spa at home

Πώς να μετατρέψετε ανάλογα την ώρα της ημέρας το σπίτι σας σε ένα μικρό – ατομικό Spa.

Wellness Τάση: το Ατομικό Spa
Υπηρεσίες 25 Νοέ 2020

Wellness Τάση: το Ατομικό Spa

Τα τελευταία χρόνια, η τάση στα spa είναι η ιδιωτικότητα. Μια εμπειρία ευεξίας με σκοπό την προσωπική απόλαυση ή με μικρή παρέα λίγων ατόμων. Το σώμα και το μυαλό πρέπει να αποσπαστούν από το περιβάλλον της καθημερινότητας ώστε να επέλθει η πραγματική χαλάρωση και αναζωογόνηση.